Om företaget

Om företaget

Bångs Djurvård drivs av Lovisa Bång som jobbar som Legitimerad djursjukskötare sedan många år och har jobbat inom djursjukvården sedan 2003.


Lovisa jobbar idag på ett av Stockholms större djursjukhus på operationsavdelningen med inriktning anestesi och ortopedi. Hon har lång erfarenhet av djursjukvård och djurvård. 


Hon är även utbildad agilityinstruktör och har stort intresse för arbetande hundar. Idag har hon border collies som hon arbetar med samt tränar och tävlar i vallning. Hundarna hjälper även till med det dagliga arbetet hemma bland fåren på gården. 

Lovisa är även vallhundsinstruktör och är utbildad inom Svenska vallhundsklubben. 


Vid sidan av sitt jobb som anestesisköterska är Lovisa föreläsare och instruktör inom djurvård såsom akutsjukvård för hund, hantering av hund, idmärkning (chipmärkning), den arbetande vallhunden, agility, vallning och föreläsare för gymnasieelever som ska få D9 kompetens.


Lovisa har även en liten kennelverksamhet och föder upp arbetande border collies. Hundarna hjälper till hemma på gården med fåren.


www.hundflocken.seUtbildning


- Leg Djursjukskötare


- Fear Free Veterinary  Professional Certification


- Fear Free Animal Trainer Certification


- Vallhundsinstruktör (SVAK)


- A1 instruktör (Agility, SBK) 


- Kostrådgivare Specific och Hill´s


- Pet First Aid Certification


- Dog Trainer Certification


- Fårproduktion och landskapsvård (7,5p)Diverse olika kurser inom Anestesiologi, Akutsjukvård, Intensivvård, Reproduktion, Nutrition, Semin, Ledarskap, Ledarutveckling, Klinisk etologi och beteendeutredning, olika kurser inom hund såsom agility, sök, vallning, lydnad mm.